Atletico Madrid

Biljetter till Atletico Madrid Säsongen 2016-17

Här kan du se Atletico Madrids matchprogram på Vicente Calderon denna säsong. Vi säljer biljetter till alla nedanstående hemmamatcher i La Liga, Spanska cupen och Europeiska matcher med Atletico Madrid. Läs mer om Atletico Madrid här

Atletico Madrid, Atleti, grundades 1903 av baskiska studenter bosatta i Madrid. De tre grundarna höll den baskiska klubben Athletic Bilbao närmast hjärtat, eftersom denna klubb var deras lokala fotbollslag från barndomen. Atletico och Athletics’ historia har därmed gått lite hand i hand, och ända sedan början av 1900-talet har de båda lagen spelat i röd-vit-randiga tröjor.

Det finns olika teorier om varför laget började spela i rött och vitt, den ena är att röda och vita ränder var det billigaste tyget att få tag i då alla sängkläder gjordes i samma färger. En annan är ett en av Athleticos styrelsemedlemmar skulle åka till England och köpa tröjor av det engelska laget Blackburn Rovers men vände hem igen med Southampton FC:s rödvita tröjor.

Atletico Madrid har alltid varit lillebror i storstaden Madrid då giganten Real Madrid har dragit på sig den mesta av uppmärksamheten. Men säsongen 2013/2014 stod klubben för en av de största sensationerna i spansk fotbollshistoria. Laget hade inte vunnit en ligatitel på 18 år och Real Madrid samt FC Barcelona hade sprungit ifrån de övriga spanska lagen både ekonomiskt och sportsligt. Ingen trodde på Atletico Madrid inför säsongen men när säsongen var över hade Diego Simeone och hans mannar vunnit ligan och kommit till final i Champions League.

Atleti har under 2000-talet gjort sig känd för att få fram riktigt farliga målskyttar. Fernando Torres gjorde 82 ligamål för klubben, Sergio Kun Agüero gjorde 74, Radamel Falcao satte 52 mål på bara 68 ligamatcher och succésäsongen 2013/2014 gjorde Diego Costa 27 mål på 34 matcher.

Ett lag som får fram så många stora målskyttar blir även en populär destination för storspelare från hela världen. Fastän de fyra ovan nämnda spelarna har gått vidare i sina karriärer, kommer det fortfarande göras mål på Estadio Vicente Calderón.

Atletico Madrid

Nöjda kunder

Real Madrid - Eibar 16-04-09

"Jag börjar med att citera vad min 10-årige son sa: "Det var mitt livs bästa ..."
(1)
Hans, Alingsås
MÅN, 18 APR 2016

Se alla

Arenainfo Vicente Calderon. MadridFotboll.se

Arenainfo
Vicente Calderon

Arenaöversikt, Vicente Calderon Arenaöversikt Arenaöversikt Vicente Calderon

Kapacitet
57.000

Adress
Paseo Virgen del Puerto 67,
28005 Madrid, Spanien
Se på en karta, Vicente Calderon Se på en karta

Se på en karta, Vicente Calderon

Tunnelbana
Närmaste tunnelbanestation: Pirámides

Busslinjer
17, 18, 23, 34, 35, 36, 50, 116, 118 & 119.

 
Kundvagn